Nieuwe initiatieven

KiKaRoW 2024

Noteer aanstaande 7, 8 en 9 juni in je agenda! Dan start de 2024 KiKaRoW Openwater Challenge vanuit Wijk aan Zee om 48 uur later te eindigen bij de Coastal Rowing vereniging ’t Harde in Harderwijk.

In 2005 is een team van de Uithoornse roeivereniging Michiel de Ruyter met de Vin via de Noordzee op en neer geroeid naar Lowestoft. In 2019 voeren we samen met tientallen roeiverenigingen 1.400 km door Nederland ons Rondje NL. Met deze initiatieven hebben we dankzij jullie steun een bedrag van bijna € 665.000,- aan sponsorgelden opgehaald, hetgeen we naar KiKa en het Prinses Maxima Centrum hebben overgemaakt. Daarmee worden de levenskansen van kinderen met kanker vergroot.
We willen een nieuw initiatief starten om KiKa en daarmee ook het Prinses Maxima Centrum verder te ondersteunen.

Dit initiatief noemen wij de 2024 KiKaRoW Open Water Challenge. Het streven is om met minimaal tien coastal rowing boten vanuit Wijk aan Zee, via Den Helder, naar Harderwijk te roeien. Onderweg zijn ongeveer 18 wisselpunten gepland en zullen we onder andere de volgende plaatsen aandoen: Den Oever, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Volendam, Amsterdam en Muiden. We hebben een team dat, in overleg met het Reddingmuseum/KNRM, Reddingsbrigades, Coastal Rowing Nederland en de KNRB, de definitieve wisselpunten bepaalt. Deze worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Veiligheid staat hoog in ons vaandel en dat hebben we ook bewezen in onze vorige initiatieven. De datum van de Challenge is gekozen vanwege een grote kans op goed weer en gunstige getijdenstromen. Ook zijn er geen Coastal Rowing initiatieven gepland. Mocht het weer tegenzitten en het niet veilig zijn om te vertrekken, dan staken we het initiatief. Dit zal gedurende het gehele traject gelden.

Onze verwachting is dat elke boot minimaal drie ploegen heeft en dat de stuur mee roeit. Wij streven er naar dat elke ploeg-lid 1000 Euro inbrengt of dat elke boot 15000 Euro aan sponsorgelden binnenhaalt. Wij maken gebruik van de sponsorring infra-structuur van KiKa. Die hebben ook de kennis hoe je als team of individu je kan laten sponsoren. Je hoort meer nadat je hebt ingeschreven.

Wij stellen het op prijs als je per boot een team-captain en een sponsorcoödinator aanwijst om effectief te communiceren en afspraken te maken zoals over de voortgang van de Challenge. Het plan is om gedurende de komende maanden ook Teams bijeenkomsten te organiseren om vragen en suggesties door te nemen. De stichting KiKaRoW is gewend om dit soort initiatieven te organiseren en we weten uit het verleden dat het belangrijk is om transparant te zijn en van elkaar te leren.

Het is het handigste als jullie als team de beschikking hebben over een coastal-rowing boot (4x+) die door de branding kan varen. Lukt dat niet, dan verwijzen we je naar Roeiverenigingen die een coastal-rowing-vloot hebben en mogelijk boten willen verhuren.

Als deelnemer hoef je geen super conditie te hebben maar we willen wel dat alle deelnemers na 48 uur gezond (kunnen) aankomen. We vragen de team-captains daar een rol te spelen aangezien zij ook de roeiers kennen.

Enthousiast? Stuur een e-mail naar challenge2024@kikarow.nl en geef je op als team met vermelding van je team-captain en de op dit moment bekende team-leden.

De komende tijd zullen we je verder op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.