Nieuwe initiatieven

KiKaRoW 2005

In 2005 roeide KiKaRow  van Nederland naar Engeland en terug. Hiermee bracht KiKaRoW €285.000 op. In het voorjaar/zomer 2019 wil KiKaRoW, met medewerking van de roeiverenigingen in Nederland, weer een groot bedrag bij elkaar roeien. Dit keer ten behoeve van het Prinses Máxima Centrum.

Er zal geroeid worden in “The Vin”. Dit is dezelfde boot ( yole de mer) waarmee de oversteek op de Noordzee werd gemaakt. Heel bijzonder en nieuw is dat de boot mede bemand zal worden door ex-kinderkankerpatiënten -de KiKa-roeiers –  en/of hun familie en vrienden. De opbrengst gaat naar het, in juni komend jaar nieuw te openen, Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. In Nederland doen ruim 5.000 overlevenden van kinderkanker mee aan het research project, “De Later studie”. De KiKaRoW actie zal speciaal in het teken staan van het opsporen van de genetische aanleg van het optreden van de late effecten, zoals b.v. onvruchtbaarheid, hartschade, botontkalking, extreme vermoeidheid en vervroegde veroudering. Daar is € 500.000 voor nodig.

Verder lezen over de actie in de 2005. 

Historie Stichting KiKaRow

Deze stichting is in 2005 in het leven geroepen om sponsor acties te faciliteren. Het doel is om door middel van roeitochten geld in te zamelen voor de genezing van kinderkanker.

Albert Vuil : “Toen ons op 27 december 2002 werd medegedeeld, dat bij onze kleinzoon Vinnie – hij was toen 8 jaar – acute lymfatische leukemie was geconstateerd, stortte onze wereld  in. Op zo’n moment realiseer je je plotseling, dat gezondheid veel minder vanzelfsprekend is dan je denkt of zou willen. Tijdens de periode, waarin Vinnie vervolgens behandeld werd en wij geconfronteerd werden met de onvoorstelbare gevolgen van kinderkanker – niet alleen wat hem en ons betrof maar ook met betrekking tot andere patiëntjes en de gezinnen, waarvan zij deel uitmaakten  – groeide bij ons het besef om op welke manier dan ook een bijdrage willen leveren aan de bestrijding van kinderkanker. Vanuit mijn langdurige roeibeleving en -ervaring ontstond  vervolgens het plan om eind zomer 2005 vanaf  onze roeivereniging – Michiel de Ruyter – naar Engeland heen en terug te varen met een yole de mer en op deze wijze geld te genereren onder het motto: ‘Kinderkanker De Wereld Uitroeien’. Teneinde alles rond dit roeiproject in formeel juridische zin te regelen is hiertoe in de loop van 2004 de stichting KiKaRoW 2005 (kortweg stichting KiKaRoW) – opgericht. Uiteindelijk bracht deze roeitocht €285.000,- op. Vinnie heeft dat echter niet mee mogen maken. Hij overleed in oktober 2004 op bijna 10-jarige leeftijd.”

 

 

Doe mee !

Zet je in als roeivereniging, sponsor of KiKa-roeier en draag bij aan dit doel !
Roei-jaar 2019 staat in het teken van de strijd tegen kinderkanker en het verbeteren van de kwaliteit van het overleven.
Geïnteresseerd? laat het ons weten op info@kikarow.nl