Nieuwe initiatieven

Achtste Etappe Arnhem – Deventer – Zwolle

Datum: 30-05-2019

In het achtste weekend gaat het van Arnhem via Zutphen naar Deventer (1 juni) en van Deventer naar Zwolle. 

 

Vooraf 

Aankomst bij R&ZV Daventria – programma 
Zaterdagmiddag 1 juni doet het Rondje NL van Kikarow Deventer aan. Rond 16.30 uur is de ontvangst door de wethouder. Iedereen is uiteraard van harte welkom. We bieden de roeiers een maaltijd aan. Wil jij ook mee-eten en KiKa sponsoren? Dat kan, deelname kost €10,- en de opbrengst is dus voor het goede doel. Geef je op door uiterlijk 30 mei a.s. een mail te sturen aan marathon@daventria.com

Op zondag komt The Vin in de middag aan bij de Zwolsche R&ZV. Zondag treedt het hitteplan in werking. Dit houdt in dat de tocht een uur eerder aanvangt dan gepland. Deelnemers worden om 09:00 uur bij Daventria verwacht, en gaan om 09:30 van start.

Verslag

Het ging zaterdag van Arnhem, via Zutphen naar Deventer en zondag van Deventer via Olst en Wijhe naar Zwolle. Allemaal over de prachtige, de goede kant op stromende IJssel. The Vin werd geëscorteerd door een C4 (4 roeiers met stuurman) van Daventria en een schip van de KNRM met echte stoere redders als bemanning.
Zondagmiddag kwamen ze rond 15 uur met het hele spul in Zwolle aan. De laatste 2 kilometer werd The Vin nog eens extra geëscorteerd door twee studenten in Skiffs van roeivereniging Boreas Zwolle. Geen overbodige luxe op het woelige, druk bevaren water in Zwolle (“onze klots-pot” noemden de studenten het water.)
 
De warmte (30 graden) was groot op zondag, de wind aangenaam, het water koel, het landschap mooi en de mensen aardig. Een topdag. De roeiers van Daventria vonden het bijzonder om van een aantal roeiers en mensen in de organisatie te horen over hoe ze in hun persoonlijk leven geconfronteerd zijn met kinderkanker.
 
KiKa-roeier
 
Als iemand zich inzet voor de strijd tegen kinderkanker dan is het wel Gerdo Evertsen. Hij is een overlever van kinderkanker. Bij de start van Rondje NL van KiKaRoW roeide hij al op een van de eerste trajecten. In het achtste weekend (van de veertien) roeide hij tussen Arnhem en Zwolle nog eens veertig kilometer in The Vin. 

Toen hij hoorde van Rondje NL van KiKaRoW meldde Gerdo Evertsen, een enthousiaste sportieve kerel, zich onmiddellijk aan als deelnemer. Hij wil namelijk altijd demonstreren wat er allemaal kan als je kinderkanker hebt doorstaan. Evertsen rende hard de Mont Ventoux op en hij fietste honderden kilometers langs oncologische centra om ouders van zieke kinderen te ondersteunen. Nu roeit hij als een bezetene in de Ronde van Nederland over 1400 kilometer om kinderkanker de wereld uit te roeien.

Foto’s 

Reportages