Sponsor ons

Gesigneerde editie van Helden op het Water aangeboden

Datum: 07-04-2019

Het boek Helden op het Water (door Leo van de Ruit en Stephan Vanfleteren) wordt aan liefhebbers van de roeisport te koop aangeboden en gaat naar de hoogste bieder. De opbrengst komt ten goede aan KiKaRoW. Het boek bevat handtekeningen van gouden medaillisten van de wereldkampioenschappen 2014 en van een groot deel van de helden die in het boek zijn opgenomen. Cor Scheffers, bestuurder Documentatiecentrum en voorzitter van RV De Waal, verzamelde de handtekeningen van o.a. het Kiwipair 2-/2+ Hamish Bond en Eric Murray.

Helden op het water is het eerste boek dat 150 jaar aan roeisport in Nederland aan het grote publiek presenteert. Met portretten van helden uit het verleden als Nico Rienks en Ronald Florijn, de gouden Holland Acht en de toppers die het gaan maken op de wereldkampioenschappen op de Amsterdamse Bosbaan in 2014. Geïllustreerd met unieke foto’s uit toonaangevende archieven en met nieuwe portretfotografie van Stephan Vanfleteren.

Het boek van Cor Scheffers is ook uniek omdat dit het enige exemplaar is met een paar fotopagina’s, die omgekeerd zijn afgedrukt (van o.a. Jan Wienese). Draai je het boek om dan zie je er niets van. Liefhebbers worden uitgenodigd hun bod uit te brengen aan Otto Over, oud notaris en voorzitter van Roeivereniging Willem III – Amsterdam (voorlaatste aankomstplaats op 13 juli 2019).

Het hoogste bod wordt bekend gemaakt op 25 mei rond 17.00 uur op RV De Waal Nijmegen, door (waarschijnlijk) burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen die de KiKaRoW zal verwelkomen. Er ligt al een bod van € 500. Cor Scheffers doet met pijn afstand van dit unieke boek maar vindt dat het fantastische doel KikaRoW prevaleert.

Het bod kan via email worden gedaan tot en met 23 mei 24.00 uur aan oud notaris Otto Over. Mailadres: otto.over@hetnet.nl