Nieuwe initiatieven

Negende Etappe Zwolle – Assen – Groningen

Datum: 07-06-2019

Vooraf

Jonge roeiers ARC in actie tijdens Koningsdag Assen voor KiKaRow

Groninger roeiers in actie tijdens ‘KiKaKoningsdag’

Zaterdagmiddag 8 juni ontvangst van de KiKaRow roeiboot “De Vin 

Assen Stad

“Vanuit de richting Smilde arriveren de KiKa-boten rond 14.15 uur aan het begin van de vaart waar ze worden opgewacht door roeiers van de Asser roeiclub en de gemeente Assen. Gezamenlijk roeien ze dan naar de kop van de vaart, waar de Italiaanse brug in volle glorie staat en worden ze verwelkomd door de burgemeester van Assen, Marco Out. Iedereen is van harte welkom om de KiKaRow-roeiers een warm onthaal in Assen te geven. Rond 15.00 uur komen ze bij de kop van de vaart aan.

Zondag 9 juni zal de KiKaRow-vloot onze stad rond 11.00 uur verlaten en gaat de reis verder. Er zullen dan ook een aantal roeiers uit Assen in “De Vin” mee roeien naar Groningen.

De teller “ARC voor Later” staat op 24 mei op €4.050. ‘Daar zijn we nog niet tevreden mee en vragen daarom uw hulp in de sprint naar 9 juni’, laat de Asser Roeiclub weten.

Doet u mee? Kom dan zaterdagmiddag 8 juni de roeiers samen met onze burgermeester verwelkomen aan en doneer. U kunt een financiële bijdrage geven door de deelnemende roeiers uit Assen te sponsoren via kikarow.vooreenander.nl

Groninger Gezinsbode

“The Vin meert zondagmiddag aan bij roeivereniging De Hunze in Groningen. Roeiers van De Hunze hielden de afgelopen weken verschillende acties om geld op te halen voor het project. Zo roeiden drie Hunzeleden bij elkaar 229 kilometer op een roeimachine en werd met groot succes een KikaKoningsmarkt gehouden. De Hunze overhandigt zondag het totale Groningse sponsorbedrag.”

Verslag

Dit weekend werden enorme cheques uitgereikt met een totaalbedrag van bijna €25.000,-. Om deze op te halen voer The Vin door stormachtige wateren van Zwolle, via Assen naar Groningen. 

Weekend 9, 8 en 9 juni

Zwolle -> Assen -> Groningen

 

Woensdagavond sloeg de eerste paniek toe: er werd wind tot 8 Beaufort voorspeld. Tot de zaterdagmorgen bleef het spannend of er überhaupt geroeid kon worden. Al ’s morgens om 07:30 uur stonden we met zijn allen buiten om de wind te voelen, de bomen te zien buigen en de golfhoogte te peilen. Dankzij de ondersteuning door de reddingsbrigade en ieders enthousiasme besloten we toch te vertrekken.

Na een heerlijk ontbijt op de campagne van de RV De Zwolsche lieten we strak om 8 uur de Vin los. Als een stel jonge honden gingen de roeiers er met de Vin vandoor, geholpen door de stevige wind in de rug. In Hasselt bij de eerste wisselplaats bleek het een juiste keuze. De roeiers kwamen hier met een grote smile op hun gezicht aan en hadden heerlijk geroeid. Hiervandaan werd in één keer naar Meppel geroeid. Van Meppel tot Bovensmilde is de Vin over de weg vervoerd om 7 sluizen en nog veel meer bruggen te omzeilen. In Bovensmilde overhandigde ’t Diep uit Steenwijk een mooie cheque onder toeziend oog van TV Drenthe. Jeugdroeiers van ’t Diep roeiden het laatste stuk naar Assen. Onderweg, in het centrum van Assen, hadden we nog een korte stop. Hier reikte Marco Out, de burgemeester van Assen, de cheque van RV Assen uit.

Op zondag startte The Vin zonder begeleidende karavaan; de rukwinden waren de begeleidende roeiboten de baas. Prof dr. Marry van den Heuvel-Eijbrink, kinderoncoloog afdelingshoofd LATER-poli (zie foto) was in Assen in aller vroegte aanwezig bij de start voor de tocht naar Groningen. Ze verklaarde zeer onder de indruk te zijn geraakt van de inzet en het grote enthousiasme. Uiteindelijk was het een prachtige roeidag met zonnig weer en een licht windje in de rug. Om 10:30 precies vertrok de ploeg van RV Assen richting het noorden. De tocht verliep zeer spoedig tot de sluis bij De Punt. Hier bleek een grote bos wier de sluisdeur te blokkeren. Pas nadat een duiker dit had verwijderd, konden de Vin begeleid door de begeleidingsboot van de KNRM de weg vervolgen. Gelukkig betekende dit slechts een half uur oponthoud. Vanaf dit punt sloten steeds meer roeiboten van de Hunze, de Groningse roeivereniging, aan bij de Vin. Rond 15:00 arriveerde het konvooi in hartje Groningen waar we hartelijk werden ontvangen door de Hunze. In het zonnetje op het vlot overhandigde René Paas, de commissaris van de Koning in Groningen, na een indrukwekkende toespraak een mooie cheque namens de Hunze van ruim 10.000 euro.

Na een mooi weekend is het doel van KikaRow RondjeNL weer zo’n 24.000 euro dichterbij dankzij de acties en steun van heel veel enthousiaste mensen.

 

Foto’s 

Reportages

9e weekend KiKaRoW startte in Zwolle bij ZRZV

KiKaRow doet Assen aan

Ruim 4000 euro van Asser roeiclub voor KiKaRoW