Nieuwe initiatieven

Programma festiviteiten rond de start

Datum: 09-04-2019

Na twee jaar voorbereiding gaat het komend weekend eindelijk gebeuren. Zaterdag start de KiKaRoW bij het Uithoornse Michiel de Ruyter. Zowel op vrijdag als op zaterdag heeft Uithoornse Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter een feestelijk programma in de planning. 

Nog voordat roeiboot The Vin zaterdagochtend zijn eerste etappe richting Den Haag aflegt, belooft de speciale proloog op de avond ervoor al een spektakel te worden. De KiKaRoW-boot wordt op vrijdagavond vanaf de Wilhelminakade richting het startpunt begeleid door een vloot van maar liefst 30 roeiboten, 70 kano’s en de volgboot van het Reddingsmuseum. De Kwakelse steelband Tavenu zorgt daarbij voor muzikaal vermaak. 

Daarnaast wordt bekendgemaakt hoeveel sponsorgeld MdR in aanloop naar de aftrap heeft opgehaald. Dankzij het enthousiasme van bewoners uit Uithoorn en omstreken, leverde de grote nieuwjaarsduik begin januari al bijna €10.000 op. Door uiteenlopende acties is dat bedrag inmiddels zelfs al hoger opgelopen, kon een ingewijde vast verklappen. Het sponsorgeld zal worden overhandigd aan professor Marry van den Heuvel-Eibrink, hoofd van de Late effecten-poli bij het Utrechtse Prinses Máxima Centrum.

Op zaterdagochtend worden alle deelnemers onthaald met een speciaal ontbijt, waarbij bekende Uithoornaar Cindy Pieterse (Comedytrain, Dit was het nieuws) een motiverende speech zal houden. Iedereen is van harte welkom om The Vin uit te zwaaien om 8:00 uur. Na het startschot van burgemeester Pieter Heiliegers, begint er een ongekend grote roeitocht door het hele land. Als het eindpunt op 14 juli in Utrecht is bereikt, moet er een totaal van €500.000 zijn opgehaald. Voor meer informatie over het roeitraject en sponsormogelijkheden: www.kikarow.nl

Programma

Vrijdagavond 
19:30: Opvaren van de vloot van MdR.
20:00  ~ 23:00  Opening KiKaRoW rondje NL: MdR maakt bekend wat zij hebben opgebracht en overhandigt een cheque 
 
Zaterdag 13 april
6:45  Ontbijt op de club met optreden van Cindy Pieterse. Deelname aan ontbijt kost 5 euro
7:30 Instappen deelnemers
7:55 de burgemeester van Uithoorn wenst ons een behouden vaart. 
8:00 Startschot