Nieuwe initiatieven

Tweede etappe: Dordrecht – Middelburg

Datum: 22-04-2019

Verslag Dordrecht – Middelburg

KikaRow vaart door heel Zeeland en wordt feestelijk onthaald in Middelburg

Zaterdag kwam The Vin Zeeland rond 17.25 uur binnen via Bruinisse. Zondag roeide de boot door naar Scaldis in Goes. De roeiers van het traject Dordrecht-Bruinisse werden getrakteerd op groot water en heerlijk weer. 

Op tweede paasdag voer de boot door naar Middelburg. Daar werd zij feestelijk binnengehaald bij roeivereniging Honte door wethouder Chris Simons met muziek van de Jake Schmidband en een speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen Honte-bier. Het feest werd afgesloten met een mosselmaaltijd. 

De etappe in Zeeland is de tweede van de actie. ,,We ondersteunen het evenement door geld binnen te halen, maar ook in organisatie”, zegt Janita Melse, lid van RV Honte. Het KikaRow-team van Honte vaart in The Vin van Goes naar Middelburg. De club is al een jaar bezig met het ophalen van geld. Het team laat zich sponsoren en heeft met acties geld opgehaald. Bij de intocht zullen ze een cheque overhandigen. ,,We gaan richting de 1500 euro. Maandag zal daar veel meer bijkomen. Vanuit Veere hopen we dat er zo veel mogelijk boten mee varen tot Middelburg.” 

The Vin blijft nog enkele dagen in de jachthaven van Middelburg liggen. Op koningsdag verlaat The Vin Zeeland weer en vaart richting Bergen op Zoom.  

Een speciaal biertje

Voor het project is het bier ‘Voor de buiken!’ gebrouwen door Zeeuwse brouwerijen Baardaap Brewing, Brouwerij Stekelstruik en Projectbrouwerij de Twee Roosen. Het bier zal op tweede paasdag in Middelburg gepresenteerd en verkocht worden. De opbrengst gaat volledig naar KikaRow. 

In het filmpje vertelt Thomas Pillen over het feest in Middelburg. 

Ook andere bedrijven en vooral leden van de Middelburgse roeiclub waren afgelopen jaar actief voor KiKaRoW. Om geld in te zamelen zijn er sponsoren geworven, is er een barbecue georganiseerd, een loterij gehouden en kon bij Jumbo een statiegeldactie worden uitgezet. Honte hoopt tijdens de intocht van The Vin een groot bedrag te kunnen overhandigen aan KiKaRoW. Janita Melse die het project vanuit Honte coördineert, licht verder toe: ,,Behalve met een financiële bijdrage ondersteunen we het RondjeNL ook qua organisatie en in praktische zin door bijvoorbeeld onderdak en een maaltijd voor de roeiers en begeleiders te verzorgen. Er zijn enorm veel mensen die willen meewerken, vaak heel spontaan.”

De roeiverenigingen langs de route hebben mooie bedragen opgehaald en een prachtig feest gebouwd voor de dappere roeiers van The Vin. 

RV Scaldis haalde in Goes ruim €2.000,= op.
RV de Honte in Middelburg droeg €2.500,= bij. 

Foto’s Dordrecht – Middelburg

Reportages Dordrecht – Middelburg

PZC Aankondiging

AD Aankondiging

Verslag PZC

Nieuwsitem Omroep Zeeland