Nieuwe initiatieven

Eerste Etappe: Uithoorn naar Dordrecht

Datum: 15-04-2019

 

Verslag Uithoorn – Dordrecht

In het afgelopen weekend is het KiKaRoWRondjeNL van start gegaan. Vrijdagavond vond de Proloog met de Vlootschouw plaats. Ik had de eer en het genoegen samen met mevrouw Marry van de Heuvel – trekker van het LATER-project van het Prinses Maxima Centrum – deze vlootschouw af te mogen nemen. Wat een prachtig, indrukwekkend spektakel, waaraan door zowel veel kanoërs als roeiers werd deelgenomen, en dat bovendien ook nog eens werd opgeluisterd door de steelband Tavenu uit De Kwakel.

Tekst: Fabian Melchers / Foto’s: Ellen de Monchy (www.ellendemonchy.nl) en Heleen Scheenaart 

Zaterdag werd bij de Uithoornse roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter het startschot gegeven voor de KiKaRow. Vanwege de lange afstand begon het festijn al in de vroege ochtend, met een ontbijt waarbij honderden watersporters motiverend werden toegesproken door de Uithoornse cabaretier Cindy Pieterse. “Er is inmiddels €29.465 opgehaald voor KiKaRow, mede dankzij de Nieuwjaarsduik in het centrum van Uithoorn”, vertelde de comédienne. “Volgens mij was het toen trouwens wel warmer dan nu.”

mattijn 04harrie 07

De lentetemperaturen waren inderdaad even verdwenen afgelopen weekend, hoewel de zon prachtig door begon te breken toen The Vin om 8:00 uur eenmaal te water werd gelaten. Omdat de brandweer speciaal naar Michiel de Ruyter was gekomen om voor een erewater te zorgen, kon het toegestroomde publiek zien hoe de roeiboot bij vertrek door een grote regenboog voer. Tientallen andere roeiboten en kano’s volgden The Vin richting de eerste stop in Alphen aan den Rijn. Later trok de boot nog langs roeiverenigingen in Nieuwkoop en Leiden.

fabian 01mattijn 05

Burgemeester Pieter Heiliegers was aanwezig om bemoedigende woorden te geven bij het vertrek. “Wat een prachtige dag”, begon hij zijn speech. “En wat ontzettend eervol om hier te mogen zijn.” Heiliegers gaf daarnaast aan dat hij zich realiseerde dat het project ook een grote emotionele lading had, en zette daarom een groot applaus in voor organisatoren Albert Vuil en Chris Gispen.
KiKaRoW werd in 2004 opgericht nadat Vuils kleinzoon Vinnie op 9-jarige leeftijd overleed aan leukemie. Een grote roeitocht op en neer naar Engeland, leverde een jaar later €285.000 op. Het streefbedrag voor het nieuwe project is nog hoger. In totaal moet er €500.000 worden opgehaald, voor onderzoek naar de langetermijngevolgen van kankerbehandeling bij kinderen. 

mattijn 03albert EdM 160

 

Foto’s Uithoorn – Dordrecht

 

Nog meer foto’s van Ellen de Monchy 

 

Beelden van KiKaRoW etappe 1b bij Nautilus/De Maas op zondag 14 april 2019

Reportages Uithoorn – Dordrecht

Tussenstop die Leythe

 

 

 

 

Nhnieuws.nl

Rijnmond.nl

Dordtcentraal.nl

RTVDordrecht.nl